Jotun Demidekk Oljetäckfarg


  • Als primer, grondlak, voor- en aflak toe te passen.
  • 4 à 5 jaar onderhoudsarm.
  • Dekkende beits op basis van alkyd.
  • Waterdampdoorlatend
  • Uitstekende hechting op zowel naaldhout en tropisch hout.
Kleur
Inhoud
€ 53,15

€ 38,65

€ 31,94 excl. BTW

Voor 11.00u besteld, vandaag verzonden

Over Jotun Demidekk Oljetäckfarg

Jotun Demidekk Oljetäckfarg is een uitstekende weer- en waterbestendige, dekkende buitenbeits op basis van alkydolie. Dit product is hét alternatief wanneer men, om welke reden dan ook, niet met een watergedragen product kan werken. Tevens dringt het product goed in de ondergrond en is het zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf.
Verwerking:

De ondergrond moet schoon en droog zijn. Ondergrond eerst ontvetten met PINGO CLEANER of JOTUN KRAFTVASK, schuren en stofvrij maken. Ondergronden die behandeld zijn met lijnzaad olie of producten waar lijnzaad olie bevat, helemaal schrapen tot aan het kale hout voordat er geschilderd gaat worden, dit om blaasvorming te voorkomen.

Als de ondergrond is aangetast door fungiciden, schimmel of algen eerst schoonmaken met het daarvoor geschikte product en goed nawassen met schoon leiding water.

Afwerking

Eerste laag (op kaal hout) minimaal 10 % en maximaal 15 % verdunnen met terpentine. Maximaal 48 uur laten uitdampen alvorens de tweede/derde onverdunde laag DEMIDEKK OLJETÄCKFARG aan te brengen. De primerlaag mag absoluut niet meer kleven of plakken.

Zeer geschikt om als primer aan te brengen op kale zuigende (hongerige) houtstructuren in de gekozen eindkleur. Na voldoende droging ook af te werken met één of twee lagen DEMIDEKK ULTIMATE / ULTIMATE VINDU / HELLMAT.

DEMIDEKK OLJETÄCKFARG is ook toepasbaar op ondergronden die zijn behandeld met VISIR, TREBITT OLJEBEIS of andere transparante of dekkende beitsen op synthetische basis.

Specificaties

(Kleur)dekking: Dekkend
Aanbrengen met: Kwast, Spuit
Gebruiksklaar: Ja
Gemiddeld m²/L: 8 m², 10 m²
Kleur: Mengkleur
Kleurgarantie: Ja
Ondergrond: Hout
Overschilderbaar na: 24/48 uur
Retourneren (14 dagen): Mengkleuren uitgesloten
Stofdroog: Stofdroog na 3 uur
Uitstraling: Zijdeglans
Type verdunning: Terpentine
Kwaliteit: Professioneel
Inhoud: 1 liter, 3 liter
Extra eigenschappen: Ademend / damp open